Pages Navigation Menu

Chinese traditionele krijgskunsten o.l.v. voormalige bondcoach van China Sifu Q. R. Zhao

Gun Fa

Gun Fa is een verzamelnaam van stoktechnieken. Stok is één van de meest effectieve wapen. Zowel lange als korte stoktechnieken worden behandeld. Dit unieke systeem is opgebouwd uit effectieve wapentechnieken met behoud van de basisprincipes.

De Gun Fa technieken van deze cursus is gebaseerd op de Xing Yi stijl. Xing Yi Quan (vuist) bestaat al meer dan 200 jaar. De behandelde technieken worden geoefend door te gaan sparren. Hierdoor doe je ervaring op in het stokvechten. Na de training kun je zelf verdedigen in gevaarlijke situaties met bijvoorbeeld een paraplu of een loopstok.

Er wordt hoofdzakelijk geoefend met houten stokken van verschillende afmetingen en vormen. Er worden verschillende verdedigings- en aanvalstechnieken geleerd met en tegen één of twee stokken en later ook met gebruik van een wapenschild. Ook leer je wapenvormen, sparren met natuurlijk de nodige bescherming, klemmem, grepen en nog veel meer. Bij het vrij sparren worden beschermingsmaterialen en ruberen stokken gebruikt om blessures te voorkomen.

Met Gun Fa leer je objecten te kunnen gebruiken als wapen in gevechtssituaties. Het lichaam wordt daarbij getraind om één te worden met het wapen. Verder worden de lichaamsconditie en -coördinatie, snelheid, timing, innerlijke kracht, scherpte van de geest en zelfvertrouwen bevorderd. Daardoor wordt je kennis van de krijgskunsten vergroot.

Lessen in Gun Fa worden alleen gegeven in de vorm van een korte cursus.

De leerdoelen van de korte cursus Gun Fa zijn:

  • Vijf elementen stokvorm met belangrijke aanval- en verdedigingstechnieken
  • Vijf elementen ingestudeerd stokvorm
  • Applicatie van vijf belangrijke stoktechnieken
  • Vrijsparren met beschermingsmaterialen

Voor deelname aan korte cursussen dient u vooraf aan te melden. Korte cursus wordt georganiseerd bij voldoende animo.