Pages Navigation Menu

Chinese traditionele krijgskunsten o.l.v. voormalige bondcoach van China Sifu Q. R. Zhao

Interview met Andro

Interview in januari 2008.

Vertel iets over jezelf?

Houd van exotisch eten zoals: Chinees, Thais, Indiaas, Creole, Tunesisch maar ook van de Nederlandse traditionele keuken indien gemaakt door de Mama’s. Kan niet meer zonder de martial arts training van Zhao Sifu Houd van alle muzieksoorten en verschillende culturen mits met kwaliteit, respect en zorg uitgedragen.

Hoe ben je in contact gekomen met Jing Wu Kung Fu school?

Ben in contact gekomen met de Jing Wu school door internet.

Welke stijl(en) beoefen je?

Ik beoefen Xing Yi en San Shou.

Waarom beoefen je deze stijl(en)?

Ik ben getrained in boxen, kickboxen en Tae-Kwon do maar was er een HELE tijd mee gestopt. Mijn lichaam en geest schreeuwden al jaren om actie. Bovendien zocht ik ook naar verdieping in martial-arts. Bezocht de laatste jaren verschillende scholen maar vond niet datgene wat mij aantrok. Ik wist niets van zijn capaciteiten maar zag vanaf dag 1 een passievolle en inspirerende leraar bezig zijn. Het voelde alsof ik thuis aankwam. Ik gaf me op en begon direkt met Xing Yi. Had er echter nog nooit van gehoord maar de filosofie en de manier hoe Sifu het uitlegde spraken mij erg aan. Xing Yi omvat voor mij: vorm, techniek, de natuur, spiritualiteit en applicatie mogelijkheden.

San Shou trok mij aan omdat het leek op alles wat ik al eerder had gedaan maar dan bij elkaar gevoegd. Ook omdat ik de specifiek Chinese technieken zoals worstelen, worpen en klemtechnieken erg interessant vond en die ook wilde beheersen. San Shou biedt mij de mogelijkheid om er ouderwets tegen aan te gaan, VEEL zweten en lekker uitleven.

Wat vind je van deze stijlen?

Xing Yi leek aanvankelijk makkelijk maar is uiteindelijk zo diepgaand en uitgebreid aan mogelijkheden. Ik vind daarin zowel impressie als expressie, vorm en toepassing, nieuwe technieken en stimuli om mijn oerpotentie aan te boren. Ik ervaar nu na een paar jaar training verandering in mijn lichaam(shouding) en leven(shouding). Xing Yi betekent persoonlijk voor mij: ‘een nieuwe manier om tot mijzelf te komen’.

Door San Shou kan ik mijn timing, scherpte en conditie op peil houden. Ook mijn spieren flexibel en in shape houden maar erg interessant is ook de compleet nieuwe benaderingen van de zogenaamd ‘bekende’ technieken. San Shou geeft mij het gevoel dat ik een meer allround beoefenaar ben van martial-arts en daardoor ook meer controle op een conflictsituatie zou kunnen hebben.

Wat vind je van de Jing Wu Kung Fu school?

Ik kan me heel goed vinden in de filosofie van Jing Wu in het algemeen. Sifu is ongelooflijk inspirerend en GOED. Daarnaast is hij een open mens, wijs, een bron van informatie, betrokken, uitgesproken, duidelijk en altijd bereid even tijd vrij te maken als ik hem iets vraag. De lessen worden goed begeleid door de assistenten. De organisatie van de school is goed en de sfeer altijd chill, flexy en relaxed.