Pages Navigation Menu

Chinese traditionele krijgskunsten o.l.v. voormalige bondcoach van China Sifu Q. R. Zhao

Chinese thee cursus

China is het moederland van de thee. Het is in 221 v.Chr. ontstaan. In China onderscheidt men zes belangrijke verschillende theesoorten:

1. Oolong thee, een half gefermenteerde theesoort en vind zijn oorsprong in de zuidelijke gebieden van de provincie FuJian. Oolong thee is onderverdeeld in diversen soorten o.a. IJzeren Boddhisatva (Tie Guan Yin), Grote rode Mantel (Da Hong Pao), Rots the (Yan Cha), etc.
2. Zwarte thee, een van de zwaardere gefermenteerde theeën, deze vind zijn oorsprong in het zuid-westen van China. De eerste plaats waar thee bomen en planten zijn ontstaan. Belangrijke soorten zijn: Dian Gui Puer, Si Chuan Bian Cha, Hu nan Hei Zhuan Cha, etc.
3. Groene thee, gedroogde thee. Belangrijke gebieden voor deze thee zijn gesitueerd in het Zuidoosten van China, bekende groene theeën zijn: Long Jing,
Bi Luo Chun, Xin Yang Mao Jian, Tai Ping Hou Kui, etc.
4. Rode thee, geproduceerd door middel van zwaardere oxidatie. Een bekende thee soort uit de provincie Yun Nan, Fu Jian, en Guang Dong.
5. Witte thee, een theesoort waarvan de bladeren geoogst worden van de eerste jonge knoppen van de theeplant. Deze knoppen worden geplukt binnen de eerste 48 uur dat ze zijn ontstaan. Hierna worden deze in zonlicht gedroogd. Bekende theeën zijn Bai Mu Dan uit de provincie Fu Jian, An Ji Bai Cha uit de provincie Zhe Jiang, enz.
6. Gele thee, de bekendste gele theesoorten zijn: Jun Shan Yin Zhen uit de provincie Hu Nan,Huo Shan Huang Ya, uit de provincie An Hui,Meng Ding Huang Ya, uit de provincie SiChuan

Voor deelname van Chinese thee cursus dient u zich vooraf aan te melden.

Het volledige cursusgeld dient vóór of op de eerste les te zijn voldaan.

Informatie over de cursus:

Cursus: Thee cursus
Locatie: Rijswijk of Heemskerk
Kosten: 80 Euro vor 4 lessen inclusief 4 soorten thee en les materiaal

Inschrijving:

e-mail: jingwu_nl@yahoo.com

Meneer Zhao:

Expert op het gebied van thee en ooit freelance schrijver van diverse kranten en tijdschriften in China en docent voortgezet onderwijs geweest. In 1994 was de heer Zhao leraar geweest van een Chinese middelbare school in Den Haag. Tel: 06 55 161 760