Pages Navigation Menu

Chinese traditionele krijgskunsten o.l.v. voormalige bondcoach van China Sifu Q. R. Zhao

China Reis 2007

OP ZOEK NAAR DE GESCHIEDENIS VAN TAI JI QUAN

Jing Wu Kung Fu School organiseert onder leiding van Sifu Zhao Qiu Rong een unieke culturele reis naar China met bezoeken aan historische plaatsen zoals: Bei Jing, Zheng Zhou Shao Lin tempel, Shang Cheng, Han Dan, Yong Nian en Chen Jia Gou Village.

Dit seizoen organiseren we wederom een leuke reis naar China. Voor een impressie van de vorige reizen kan je de foto’s op onze website www.jingwu.nl bekijken. Aankomend jaar wordt het een unieke culturele reis met het accent op de Tai Ji training (les van diverse Tai Ji Meesters in verschillende stijlen) en de geschiedenis van de Tai Ji Quan.

April en mei zijn de twee mooiste maanden van het jaar om in China te reizen. De temperatuur is aangenaam rond de 24 graden, doorgaans met veel zon een lichte luchtvochtigheid en weing regen. Op 23 april 2007 vliegen we vanaf Schiphol Amsterdam naar Bei Jing.

Vanuit Bei Jing reizen we door naar de 3600 jaar oude hoofdstad Zheng Zhou van de provincie Henan. Vlakbij Zheng Zhou ligt de berg Song, een van China’s vijf heilige bergen, hier bezoeken we de Shao Lin tempel, gesticht tijdens de Wei-Dynastie (385-557). Dit is een van de oudste boeddistische tempels van China. Traditioneel ontwikkelden de Shao Lin monniken hun expertise in zelfverdedigingskunsten als een manier om lichamelijk in conditie te blijven en om een mentale en fysieke discipline te krijgen.

Omstreeks 1825 kreeg een van China’s meest historische martial arts meester Yang Lu Chan les van Chen Fake in Chen Jia Gou Village. Yang Lu Chan verspreidde Tai Ji Quan naar het noorden van China en gaf les aan de elite troepen van de keizer in Bei Jing. Chen Fake bleef in in het dorpje Chen Jia Gou en ontwikkelde daar verder Chen stijl Tai Ji. We brengen een bezoek aan Chen Jia Gou Village en praten met enkele leden van de familie Chen.

Vervolgens brengen we een bezoek aan Shang Cheng, een van de oudste ontdekte steden in China uit de Shang-Dynastie (ca 1750-1122 voor Chr).

Na Shang Cheng reizen we naar Han Dan in de provincie Hebei. Han Dan is een stad met een rijke culturele en historische traditie in porcelein, keramiek en natuurlijk Tai Ji Quan. In de plaatselijke Wu Shu school ontmoeten we de beide meesters Yang Zhen Ji en Zhang Guo Sheng en volgen we lessen in Tai Ji.

In Yong Nian (bekend als de geboortestreek van Yang Lu Chan) maken we kennis met de familie Wu, die de Wu (Hao) Tai Ji stijl verder heeft ontwikkeld.

Na Yong Nian reizen we terug naar Bei Jing om daar de lekkerste Peking-eend ooit te eten! Peking-eend is een traditioneel cultureel gerecht wat stamt uit de tijd, dat Bei Jing nog een keizerlijke hoofdstad was. De koks ontwikkelden de meest verfijnde en ingewikkelde gerechten met fraaie namen om indruk op de keizer te maken. De volgende dag nemen we even ten noorden van Bei Jing een kijkje bij de Chinese muur en de Ming-graven. Weer terug in de stad bezoeken we de verboden stad en het zomerpaleis.

 

Reisprogramma:

22-04: vertrek Schiphol Amsterdam

23-04: aankomst Bei Jing Airport, we reizen door naar Zheng Zhou

24-04: we bezoeken de Shao Lin tempel

25-04: op visite in Chen Jia Gou Village bij de familie Chen

26-04: een bezoek aan het oude stadje Shang Cheng

27-04: we reizen door naar Han Dan

28-04 29-04 en 30-04: we maken kennis met de beide meesters Yang Zhen Ji en Zhang Guo Sheng en we krijgen Tai Ji les

01-05: we bezoeken de streek Yong Nian en maken kennis met enkele leden van de familie Wu (Hao)

02-05: we reizen naar Bei Jing en eten overheerlijke Peking-eend

03-05: we bekijken de Chinese muur en de Ming graven

04-05: we bezoeken de verboden stad en het zomerpaleis

05-05: vertrek Bei Jing Airport, aankomst op Schiphol Amsterdam

 

REISVOORWAARDEN

Duur van de reis:

De reis duurt van zondag 22 april tot en met zaterdag 5 mei 2007.

Prijzen:

De volgende bedragen zijn gebaseerd op de prijs van een 2-persoons kamer.

E 1750 Voor leerlingen van Jing Wu kung Fu school geldt deze prijs, indien de aanmelding voor 18 januari 2007 plaats vindt.
E 1950 Voor deelnemers die geen leerling zijn van Jing Wu Kung Fu school.

Deze prijzen zijn inclusief de kosten voor vliegticktes, accomodatie, drie maaltijden per dag, vervoer in China en Tai Ji lessen. Maar de prijzen zijn exclusief de kosten voorvisum, verzekeringen, luchthavenbelasting en vervoer binnen Nederland.

 

Aanmelding en betaling:

Per aangemelde deelnemer dient voor 19 januari 2007 een aanbetaling van 20% van de reissom te worden voldaan. Het restant van de reissom dient uiterlijk voor 16 februari 2007 te worden voldaan. De sluitingsdatum voor aanmelding is 16 maart 2007.

 

Annulering door de deelnemer:

Annuleren kan alleen schriftelijk voor 16 maart 2007. Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, is 20% van de reissom (de aanbetaling) verschuldigd. Na 16 maart 2007 is annuleren niet meer mogelijk en de betaalde reissom kan niet gerestitueerd worden.