Pages Navigation Menu

Chinese traditionele krijgskunsten o.l.v. voormalige bondcoach van China Sifu Q. R. Zhao

Boeddhistische cultuurreis China Xian 26 april t/m 10 mei 2014

Xi’an  is een stad in China. Het is de hoofdstad van de provincie Shaanxi. Het was ooit de hoofdstad van China. Xi’an is het oostelijke eindpunt van de Zijderoute en ligt aan de rivier de Wei. In vroeger tijden werd het Chang’an genoemd, dat ‘lange vrede’ betekent. Tijdens de Tangdynastie was het de hoofdstad van China met een bevolking van 1 miljoen inwoners op een oppervlakte van 84 km², waarmee het de grootste stad op aarde was.

Het Zhongnan gebergte, is een tak van de Qin Bergen in de provincie Shaanxi. Op 2604 meter is het hoogtepunt van de gebergte op de Cui Hua berg. Noemenswaardige pieken en plaatsen zijn de Lou Guan Tai, (waar Laozi de Dao De Jing heeft geschreven), Nan Wutai en Guifeng.

De Zhongnan bergen zijn een populaire woonplaats geweest voor Taoïstische kluizenaars ten minste sinds de Qin-dynastie. Boeddhistische monniken begonnen te leven in de bergen na de introductie van Boeddhisme in China uit India in het eerste millennium na Christus. De Complete Perfectie Sekte, een van de grootste takken van de moderne taoïsme, werd opgericht in de Zhongnan bergen door Song-dynastie Taoïst Wang Chongyang. Vanwege de nabijheid van de oude hoofdstad van Chang’an, vluchtten ambtenaren die de toorn van het keizerlijke hof hadden opgewektvaak naar deze bergen om de straf te vermijden.

Famen Tempel ligt in Famen, Fufeng, 120 kilometer ten westen van Xi’an, Shaanxi Het werd algemeen beschouwd als de “voorvader van pagode tempels in het Guanzhong gebied”.

Van 05-12 mei 1987 na de opening van een ondergronds paleis, werden vier relieken met een direct verband aan Boeddha gevonden. Twee daarvan waren vervaardigd uit witte jade. De derde relikwie was van een beroemde monnik. Deze drie werden “duplicaat overblijfselen” genoemd. Zij werden samen met een “echt overblijfsel” geplaatst om ze te beschermen. Het echte overblijfsel is geel gekleurd, met botachtige secretorische granules. Deskundigen verklaarde het een bot van Sakyamuni Boeddha. Daarna werd Famen Tempel een boeddhistische bedevaartsoord vanwege de ontdekking van wat wordt geclaimd als een echt relikwie van Boeddha.

Schema

25-26/04:vertrek en aankomst Xi`an

27、28、29:8 tempels bezoeken Grote Wilde Gans Pagode. Dacien Tempel (letterlijk: grote gratie tempel), Daxingshan Tempel, Huayan Tempel, Caotang Tempel, Xiangzhi Tempel, Xingjiao Tempel, Jingy Tempel

30/04 t/m 7meiZen meditatie in Zhong Nan Shan klooster.

8-9/05:Bezoeken Leeuwenhutten en Famen Tempel

10/05:Terug naar huis

Eten:Chinese boeddhistische groenten.

Accommodatie:4 sterren hotel of klooster

Bezoekplaats: Dacien, Grote Wilde Gans Pagode , Daxingshan Tempel,  Xiangji Tempel

tempel1
pic3
pic2

 

De Leeuwenhutten:Waar Shi Xuyun(1842-1962) ooit drie jaar heeft geoefend

Shi_Xuyun
Shi_Xuyun_2
leeuwenhutten

Kosten: € 1800.

 (*Deze Kosten zouden kunnen veranderen, door luchthaven belastingen en RMB wisselkoers veranderingen)

Inbegrepen Kosten:

  • Vliegticket
  • Drie maaltijden per dag
  • Accommodatie
  • Vervoer in China
  • Entree kosten (van eventuele plaatsen die wij bezoeken)

Exclusieve Kosten:

  • Visum kosten
  • Kosten voor eventuele vaccinaties
  • Persoonlijke uitgaven

Bij overnachting verblijft men in een 2 – persoon kamer. Indien men een 1 – persoon kamer wilt dan dient dat bijbetaald te worden (kosten verschillen per hotel).

Aanmelden en betaling

per aangemelde deelnemer dient voor 10 januari 2014 een aanbetaling van 25% van de reissom te worden voldaan. Het restant van de reissom dient uiterlijk voor 15 maart  2014 te zijn voldaan.

Annulering door de deelnemer

Een annulering kan uitsluitend schriftelijk geschieden. Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, is 25% van de reissom (de aanbetaling) verschuldigd. Vanaf 30 maart 2014 kan het niet meer geannuleerd worden.