Pages Navigation Menu

Chinese traditionele krijgskunsten o.l.v. voormalige bondcoach van China Sifu Q. R. Zhao

Klanten van workshop

Aan de volgende bedrijven heeft Jing Wu workshop of reguliere lessen gegeven

 

Centrum voor Specialistische Psychotherapie, Oegstgeest, 2008

Op 5 november 2008 heeft Sifu Zhao een Tai Chi en Qi Gong workshop gegeven aan een groep medewerkers van het Centrum voor Specialistische Psychotherapie (CSP) in Oegstgeest. De deelnemers zijn allen therapeuten op het CSP. Ongeveeer twee maal per jaar hebben ze een teammiddag waarop ze stilstaan bij hun werk en ook bij hoe ze er zelf in staan als team. De werkdruk is hoog en daarom vinden ze het belangrijk om ook een moment van ontspanning te hebben. Een workshop Tai Chi leek hun een leuke manier om bij zichzelf stil te staan en even niet met hun hoofd te denken aan het dagelijkse werk maar totaal iets anders te doen. De workshop is dus ook een opwarmer voor de rest van de dag, om in hun energie te komen.
Foto’s van de workshop


Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn advocaten en notarissen, 2008

Het doet ons groot genoegen dat we voor de tweede maal zijn gevraagd een workshop te geven aan Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn advocaten en notarissen. Op 27 juni 2008 ’s ochtends hebben Sifu Zhao en onze gastdocent uit China, Sifu Xu een Tai Chi workshop gegeven aan een groep studenten die deelnemen aan de mr. Z masterclass van het bedrijf Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn NV. De workshop heeft plaatsgevonden in Scheveningen. Deze workshop is bedoeld als een ontspannen voorbereiding op de zware laatste dag van de masterclass. De deelnemers hebben kennis gemaakt met de nieuwe Tai Chi stijl, Nan (Zuidelijk) Tai Chi, ge├»ntroduceerd door meester Xu uit China.
Foto’s van de workshop


Basisschool Het Kompas, IJmuiden, 2008

Hieronder een verslag van de basischool:

Workshop Tai Chi een groot succes
Onlangs hebben wij op basisschool Het Kompas in IJmuiden een project over China gehad. Om de kinderen kennis te laten maken met de Chinese vechtsport wilden wij de kinderen graag laten deelnemen aan een workshop Tai Chi.Op 11 maart kwam de heer Sifu Zhao op onze school om de groepen 4, 5/6, 7 en 8 een workshop Tai Chi te geven. Voordat de workshop begon vertelde de heer Sifu Zhao over zichzelf en de Chinese vechtsport Tai Chi. Vervolgens begonnen we met een leuke, maar zeer pittige warming-up. Daarna zijn we flink aan de slag gegaan met een aantal verschillende oefeningen waarbij wij leerden hoe wij op een slimme manier de krachten van onze tegenstander konden gebruiken in een gevecht. De heer Sifu Zhao gaf steeds een kleine uitleg en daarna mochten de kinderen in tweetallen zelf aan de slag. De kinderen waren zeer intensief bezig en hadden er enorm veel plezier in.

De heer Sifu Zhao paste de workshops goed aan, aan het niveau van de kinderen. In groep 4 hebben we voornamelijk veel spelletjes en oefeningen gedaan en in groep 5/6 leerden wij al enkele kleine bewegingen. In groep 7 hebben de kinderen meer bewegingen gedaan en de kinderen in groep 8 hebben zelfs een echte Tai Chi beweging geleerd. De kinderen pikten dit zeer goed op.

Verder gaf de heer Sifu Zhao bij elke groepen een kleine Tai Chi demonstratie. De kinderen waren hier enorm van onder de indruk. Vol spanning keken zij toe hoe de heer Sifu Zhao de Chinese vechtsport beoefende.

Naar aanleiding van deze workshops hebben de kinderen verslagen en werkstukken gemaakt. Ik heb daarin alleen maar leuke reacties gelezen. Vooral de handige technieken die de heer Sifu Zhao ons heeft geleerd, hadden veel indruk gemaakt. In de verslagen en werkstukken van de bovenbouw groepen was vaak terug te lezen dat Tai Chi achteraf toch niet zo saai is als zij eerst dachten!

Namens het team en de kinderen van basisschool het Kompas Oost wil ik de heer Zhao nogmaals bedanken voor deze succesvolle en vooral leerzame ervaring.

Met vriendelijke groet,
Daisy Kerkhoff

Foto’s van de workshops bij basisschool Het Kompas


Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn advocaten en notarissen, 2007

Op 29 juni 2007 ’s ochtends om 08:30 uur heeft Sifu Zhao een Tai Chi en Qi Gong workshop gegeven aan een groep van 16 studenten die deelnemen aan de mr. Z masterclass van het bedrijf Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn NV. De workshop heeft plaatsgevonden in Scheveningen. Deze workshop is bedoeld als een ontspannen voorbereiding op de zware laatste dag van de masterclass. De studenten hebben de oefeningen met veel enthousiasme gedaan.
Foto’s van de workshop


Corus

Op 19 oktober 2006 heeft Sifu Zhao drie Qi Gong workshops verzorgd bij Corus Information Services te IJmuiden. Jing Wu is gevraagd om een workshop te geven in het kader van de Gezondheidsweek van Corus. De Qi Gong oefeningen zijn makkelijk te leren en te volgen door de deelnemers. De reacties zijn heel positief. Deelnemers merken al snel de positieve werking van de Qi Gong oefeningen na de workshop. Enkele deelnemers komen direct terug met reactie als “je wordt zo rustig van binnen en tegelijkertijd voel je je zo energiek.”
Foto’s van de workshop


Apacer

Op 6 mei 2006 heeft Jing Wu een tai chi workshop gegeven aan het bedrijf Apacer (die onder andere memory sticks produceren) gegeven in Santpoort, Haarlem bij het prachtige gebouw ‘Duin en Kruidberg’. Het aantal deelnemers is ongeveer 35 man. De workshop is een onderdeel van het bedrijfsuitje. Apacer is van oorsprong een Taiwanees bedrijf en het lijkt de organisator een goed idee om de medewerkers kennis te laten maken met tai chi en tegelijktijd een goede start te geven aan het begin van de dag. Behalve de basis tai chi vorm 8 stijl hebben de deelnemers ook met veel enthousiasme een voorproefje van de tai chi pushing hands technieken gehad.
Foto’s van de workshop


Cap Gemini, Technology Services

Op 1 april 2006 heeft Jing Wu een tai chi workshop gegeven aan de afdeling Technology Services van Cap Gemini bij Castricum aan zee. De workshop is een onderdeel van de team building dag. De deelnemers hebben kennis gemaakt met de basis tai chi vorm 8 stijl en enkele tai chi pushing hands technieken ter verdediging. Behalve meedoen kunnen de deelnemers ook kijken naar de demo’s van gevorderde tai chi vormen gegeven door Jing Wu.
Foto’s van de workshop


Het Rode Kruis ziekenhuis in Beverwijk

Sinds September 2001 heeft Jing Wu een aantal jaren tai chi lessen in het Rode Kruis ziekenhuis in Beverwijk gegeven. Tai Chi houdt verpleegkundigen en andere verplegers in het Rode Kruis ziekenhuis gezond.
Poster van het Rode Kruis ziekenhuis


Ministerie van Buitenlandse Zaken

Sifu Zhao heeft een aantal jaren tai chi lessen gegeven aan een aantal medewerkers van Ministerie van Buitenlandse zaken. De lessen zijn gegeven in het gebouw van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.