Pages Navigation Menu

Chinese traditionele krijgskunsten o.l.v. voormalige bondcoach van China Sifu Q. R. Zhao

Jing Wu

Jing Wu, ook bekend als Chin Woo, is ongeveer 100 jaar geleden opgericht in China na de depressie van Wushu door de Bokseropstand (1909). Inmiddels is Jing Wu verspreid over de hele wereld. Jing Wu vertegenwoordigt een selectie van de beste systemen uit de Chinese krijgskunsten. In tegenstelling tot veel vechtkunstscholen richt Jing Wu zich niet op een bepaalde stijl, maar haalt het beste uit alle Wushu stijlen. Jing Wu Kung Fu Nederland is in 1993 opgericht door Sifu Q.R. Zhao en is lid van de World Chin Woo Athletic Association te Shanghai China. Lees hier meer over de geschiedenis van Jing Wu/ Chin Woo (Engels)

Jing Wu heeft ten doel:

  •  Het ontwikkelen, beoefenen en toepassen van de oorspronkelijke waarde van de traditionele Chinese gevechtskunsten;
  • Het ontwikkelen, ontplooien en geven van bekendheid aan het begrip Wushu als een combinatie van lichamelijke training, filosofie en cultureel artistieke richting;
  • Het samenvoegen van verschillende Wushu stijlen zoals deze voor het eerst werd gehanteerd door meester Huo Yuanjia;
  • Het aanbieden van een hooggekwalificeerd lesprogramma ter bevordering en ter beoefening van Wushu.

Jing Wu Kung Fu zorgt voor een toename van weerbaarheid, gevechtskwaliteiten, kracht, conditie, coördinatie, ontspanning, ontlading (afname van stress), concentratie en gezondheid. Het bedrijven van de kunst is geschikt voor alle leeftijden en wordt zo nodig aangepast aan het individu.

Jing Wu Kung Fu is het enige officiële lid in Nederland erkend door de World Chin Woo Athletic Association met hoofdkwartier in Shanghai, China. Alle andere organisaties in Nederland die de naam Jing Wu gebruiken zijn geen erkende en officiële Jing Wu scholen.